El projecte era de l'arquitecte modenista Pere Flaqués,i segons els plànols, devia ser un edifici molt interessant estilísticament. La seva situació queda dalt d'un petit turó i calgué menjar-se muntanya per aconseguir una placeta digna.
Destaca el porxo amb pilar elegants i la galeria porxada d'arcs angulars acabada amb la cúpula recoberta de zenc, que la fa incofusibles. Aquí és on es troba la capella, al pis, de la planta quadrangular amb una volta de creueria, suportada per mènsules raconeres de temàtica vegetal, tot d'estil neogòtic com correspon a l'època i a la construcció del campanar de Sant Joan.
La capella, molt petita, tenia un altar d'estil neoclàssic amb una escultura de Sant Joan Baptista, patró de la ciutat.
La capella, molt petita, tenia un altar d'estil neoclàssic amb una escultura de Sant Joan Baptista, patró de la ciutat.
Desprésde la guerra, s'hi feien les misses dominicals, cada família portava el seu banc, que el tenia reservat amb el nom, molts del quals encara es conserven. Les petites dimensions no van ser mai problema, la galeria ampliava la capella. Un campanar d'espedanya queda com a record extern i visibre dels tocs de la campana omplint el silenci de l'indret i cridant els estiujeants a missa.
Font: del llibre L'estiueig al bosc de Valls de Pilar Vives Corbella
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada