diumenge, 14 de març de 2010

Valls: Convent del CarmeEl convent de Nostra Senyora del Carme és el més antic que es conserva a la nostra ciutat. Va ser fundat el 1321 extramurs, pertanyia a l'orde dels carmelitans calçats. Es conserva l'església del Carme, començada el 1510, amb una bella façana barroca. Les estructures principals són del segle XVIII.
Des d'aleshores l'antic convent ha sofert moltes transformacions. Un de les més importants fou en la segona meitat del segle XVIII, quan es va construir l'església i el campanar actuals.


El Campanar

El campanar de fet va tenir dues fases constructives que es poden observar a simple vista. La primera correspon a la base i primer tram, és de planta quadrada i es caracteritza per esta format per unes parets molt gruixudes. Aquest tram va ser aixecat paral·lelament a la construcció de l'església.
La segona fase va ser construïda ja entrat el segre XIX. Correspon a la part alta del campanar, una part molt més estilitzada i de planta octogonal que està coronada per una cuúpula amb rajoles vidriades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada